Kuinka painava painotetun peiton pitäisi olla?

Published:

Kun on kyse täydellisen painotetun peiton valinnasta, yksi tärkeimmistä huomioon otettavista tekijöistä on se, kuinka painava painotetun peiton tulisi olla. Tämä tekijä on avainasemassa, kun haluat varmistaa, että saat ostoksestasi parhaan mahdollisen hyödyn.

Tässä kattavassa blogikirjoituksessa perehdymme painotettujen peittojen taustalla olevaan tieteeseen ja niiden kykyyn parantaa unta Deep Touch Pressure -stimulaation avulla. Varmistaaksemme, että teet tarpeisiisi parhaiten sopivan valinnan, annamme neuvoja painotetun peiton ihanteellisen painon määrittämiseksi ikäryhmittäin.

Turvallisuusnäkökohdat ovat ensiarvoisen tärkeitä näitä terapeuttisia välineitä käytettäessä, joten keskustelemme myös mahdollisista riskeistä, jotka liittyvät epäasianmukaiseen käyttöön pienillä lapsilla, ja tietyistä terveydentiloista, jotka voivat vaikuttaa soveltuvuuteen. Lisäksi tutkimuksemme ulottuu unen parantamista pidemmälle, kun tarkastelemme, kuinka painava painopeiton tulisi olla, jotta se vähentäisi stressitasoja autismia sairastavilla aikuisilla tai helpottaisi levottomien jalkojen oireyhtymää.

Lopuksi, koska materiaalivalinta vaikuttaa suuresti käyttökokemukseen ja ostoksen pitkäikäisyyteen, tutkimme näiden tuotteiden valmistuksessa käytettyjä yleisiä täytemateriaaleja sekä vinkkejä sopivien päällysmateriaalien valintaan. Arvostetun omaisuutesi asianmukaisen hoidon ja ylläpidon varmistamiseksi mukana on erityyppisille peitoille räätälöityjä pesuohjeita sekä asiantuntijan neuvoja peiton käyttöiän pidentämiseksi.

Painotetut peitot

Painotettujen peittojen taustalla oleva tiede

Painotetut peitot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, koska niiden avulla käyttäjät voivat saada parempaa unta, vähentää stressiä ja lisätä rentoutumista. Näiden hyötyjen salaisuus piilee Deep Touch Pressure (DTP) -menetelmässä, joka on aisteihin perustuva interventio, jolla on osoitettu olevan rauhoittavia vaikutuksia hermostoon.

Miten painotetut peitot toimivat unen parantamiseksi

Painopeitto on suunniteltu siten, että paino jakautuu tasaisesti koko sen pinta-alalle, mikä saavutetaan yleensä käyttämällä pieniä lasihelmiä tai muovirakeita täytemateriaalina. Kun peitto levitetään kehon päälle, se harjoittaa lempeää painetta eri kosketuspisteissä - se muistuttaa lohduttavaa halausta tai peiton tuntua. Tämä paine stimuloi serotoniinin ja melatoniinin tuotantoa ja vähentää samalla kortisolitasoja, mikä parantaa mielialaa ja johtaa levollisempaan uneen.

Syväkosketuspaineen rooli aistipohjaisissa interventioissa

DTP:tä on käytetty laajalti terapeuttisissa käytännöissä henkilöille, joilla on ASD, ADHD, ahdistuneisuusongelmia ja muita tilanteita, joihin liittyy aistien käsittelyn vaikeuksia. Tarjoamalla johdonmukaista tuntoaistimusta syvän painostimulaation avulla DTP voi auttaa säätelemään hermoston kiihtyvyystasoja - mikä edistää rauhallisuuden ja turvallisuuden tunteita.

Sen lisäksi, että painotettujen peittojen avulla tapahtuva DTP parantaa yleistä unenlaatua terveillä henkilöillä, jotka haluavat rentoutua unen aikana(lähde), tutkimukset viittaavat siihen, että painotettujen peittojen avulla tapahtuva DTP voi myös lievittää oireita, jotka liittyvät tiettyihin sairauksiin, kuten ASD:hen(lähde) tai ADHD:hen(lähde).

Painopeittojen tehokkuus DTP:n tarjoamisessa riippuu siitä, että kullekin käyttäjälle valitaan sopiva paino. Vaikka yleisten ohjeiden mukaan peiton tulisi painaa noin 10 prosenttia henkilön kehon painosta, on ratkaisevan tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin ikä ja fyysiset kyvyt tätä päätöstä tehtäessä. Seuraavissa osioissa tarkastelemme, miten määritetään ihanteellinen paino eri ikäryhmille, painotettujen peittojen turvallisuusnäkökohtia ja muita hyötyjä kuin unen parantaminen.

Ihannepainon määrittäminen eri ikäryhmille

Painopeittoa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon esimerkiksi ikä ja fyysiset kyvyt. Tyypillisesti peiton tulisi olla noin kymmenesosa henkilön ruumiinpainosta; tämä ohje ei kuitenkaan aina toimi iäkkäille tai nuorille henkilöille, jotka tarvitsevat vähemmän painoa turvallisuusnäkökohtien vuoksi.

Kuinka painava painotetun peiton tulisi olla pikkulapsille?

Pikkulapset voivat hyötyä painotettujen peittojen käytöstä siirtyessään pinnasängystä sänkyyn ja kokiessaan muutoksia unirytmissään. On kuitenkin tärkeää valita sopiva paino, joka ei aiheuta riskejä. Kahden vuoden ikäisille ja sitä vanhemmille pikkulapsille kannattaa valita kevyt vaihtoehto, joka on 3-5 kilon lähde. On myös tärkeää varmistaa, että lapsi voi liikkua vapaasti peiton alla tuntematta itseään rajoitetuksi.

Sopivat painot lapsille, jotka käyttävät painotettuja peittoja

Kouluikäisille lapsille (6-12-vuotiaat) suositeltu painon vaihteluväli on 5-10 % heidän ruumiinpainostaan plus yksi tai kaksi ylimääräistä kiloa. lähde. Näin varmistetaan, että peiton aiheuttama paine pysyy hellävaraisena mutta tehokkaana ja tarjoaa mukavuutta nukkuessa. Keskustele aina lapsesi lastenlääkärin kanssa, ennen kuin otat painotetun peiton käyttöön.

  • 6-8-vuotiaat: Valitse huopia, jotka painavat noin 7-9 kiloa.
  • Ikä 9-11: 10-12 kiloa.
  • Ikä 12+ :Valitse raskaammat vaihtoehdot noin 15 kiloon asti.

Oikean painon valitseminen aikuisille ja pariskunnille

Aikuisten tulisi noudattaa yleistä ohjetta, jonka mukaan he valitsevat painotetun peiton, jonka paino on noin 10 % heidän ruumiinpainostaan. Henkilökohtaisilla mieltymyksillä voi kuitenkin olla merkitystä ihanteellisen painavuuden määrittämisessä. Jotkut henkilöt saattavat pitää hieman raskaampia tai kevyempiä peittoja mukavuustasosta riippuen.

Pariskunnille, jotka jakavat sängyn, on tärkeää ottaa huomioon molempien osapuolten yksilölliset tarpeet ja mieltymykset, kun valitaan sopivaa painotettua peittoa. Voit joko valita kaksi erillistä peittoa, joiden paino on räätälöity kummallekin henkilölle, tai valita yhden suuremman peiton, joka vastaa molempien käyttäjien yhteispainoa (noin 7,5 % kehon kokonaispainosta). Tämä takaa optimaalisen mukavuuden ja mukautuu samalla erilaisiin nukkumistottumuksiin ja -asentoihin koko yön ajan.

Turvallisuusnäkökohtia painotettujen peittojen kanssa

Kun valitset painotettua peittoa, turvallisuuden on oltava etusijalla, erityisesti pienten lasten kohdalla. Imeväisten, vauvojen ja joidenkin pikkulasten tulisi välttää näitä tuotteita, koska heidän motoriset taitonsa ovat rajalliset, mikä voi estää heitä poistamasta peittoa tarvittaessa. Aikuisten, joilla on tiettyjä terveysongelmia, kuten hengitysvaikeuksia tai heikko verenkierto, olisi neuvoteltava terveydenhuollon tarjoajien kanssa ennen peiton käyttöä.

Väärään käyttöön liittyvät riskit pienillä lapsilla

Painopeitot eivät sovellu kaikille ikäryhmille, etenkään imeväisille ja nuoremmille pikkulapsille. Tukehtumisvaara kasvaa, jos lapsi ei pysty riisumaan peittoa itsenäisesti. American Academy of Pediatricsin (AAP) mukaan pehmeät vuodevaatteet, kuten painavat peitot, voivat aiheuttaa merkittävän vaaran alle 12 kuukauden ikäisille vauvoille, koska he eivät pysty nostamaan tai siirtämään esineitä kasvoiltaan.

  • Vältä painotettujen peittojen käyttöä imeväisille: Alle 1-vuotiaiden vauvojen ei tulisi koskaan käyttää painotettuja peittoja, koska heiltä puuttuu turvalliseen käyttöön tarvittava voima ja koordinaatio.
  • Pikkulapset tarvitsevat valvontaa: On erittäin tärkeää, että vanhemmat valvovat 1-3-vuotiaita pikkulapsia tiiviisti, kun he käyttävät painotettua peittoa, ja varmistavat, ettei peitto peitä heidän päätään tai rajoita hengitystä millään tavalla.
  • Valitse sopiva paino: Tämä auttaa minimoimaan riskit, jotka liittyvät pieniin kehoihin kohdistuvaan liialliseen paineeseen.

Terveydentila, joka voi vaikuttaa soveltuvuuteen

Ikärajoitusten lisäksi painotettujen peittojen käyttöä voidaan myös kieltää tietyistä sairauksista kärsiviltä henkilöiltä. Jos sinulla on huolia, on tärkeää neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin otat painotetut peitot osaksi säännöllistä rutiinia.

  1. Hengityselinten ongelmat: Astmaa, uniapneaa tai muita hengitysvaikeuksia sairastavien henkilöiden tulisi olla varovaisia käyttäessään painotettuja peittoja, sillä rintakehään kohdistuva lisäpaine voi pahentaa oireita.
  2. Huono verenkierto: Ne, jotka kärsivät huonosta verenkierrosta tai diabeteksen kaltaisista sairauksista, saattavat huomata, että painotetun peiton aiheuttama paine voi vaikuttaa kielteisesti heidän terveyteensä. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen neuvotella lääkärin kanssa.
  3. Liikuntarajoitteet: Henkilöiden, joiden liikuntakyky on iän, vamman tai sairauden vuoksi rajoittunut, on harkittava, voivatko he turvallisesti käyttää ja poistaa painotetun peiton ilman apua. Jos näin ei ole, on turvallisuussyistä parasta välttää niitä kokonaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että painopeittoa valittaessa on tärkeää ottaa ensisijaisesti huomioon turvallisuus. Noudata yllä olevia ohjeita varmistaaksesi, että sinä ja läheisesi voitte turvallisesti nauttia painotetun peiton eduista.

Hyödyt unen parantamisen lisäksi

Sen lisäksi, että painotetut peitot parantavat unenlaatua, tutkimusten mukaan henkilöt, joilla on erityisiä sairauksia, kuten autismin kirjon häiriöitä, voivat hyötyä painotettujen peittojen käytöstä vähentämällä stressitasoja. Valmistajat väittävät myös, että peitoista voi olla hyötyä esimerkiksi levottomien jalkojen oireyhtymässä (RLS), vaikka näyttöä tämän tueksi on vain vähän.

Stressitasojen vähentäminen autistisilla aikuisilla

Tutkimukset ovat osoittaneet, että painotettujen peittojen tarjoama syvä kosketuspaine (Deep Touch Pressure, DTP) voi auttaa vähentämään ahdistusta ja parantamaan mielialaa autismin kirjon aikuisilla. Kehoon kohdistuva lempeä paine stimuloi serotoniinin ja oksitosiinin tuotantoa, jotka ovat onnellisuudesta ja rentoutumisesta vastaavia hormoneja. Tämä vaikutus voi olla erityisen hyödyllinen autistisille henkilöille, joilla on usein kohonnut stressitaso aistiyliherkkyyksien tai tunteiden käsittelyvaikeuksien vuoksi.

  • Serotoniini: Serotoniini, jota kutsutaan hyvän olon hormoniksi, auttaa säätelemään mielialaa, ruokahalua ja unirytmiä. Serotoniinin nousu voi lisätä tyytyväisyyttä ja iloa.
  • Oksitosiini: Oksitosiinilla on tärkeä rooli sosiaalisessa sitoutumisessa, luottamuksen rakentamisessa ja tunteiden säätelyssä. Sen on todettu edistävän rentoutumista, kun sitä vapautuu fyysisen kosketuksen tai läheisen kontaktin aikana.

Mahdollinen helpotus levottomien jalkojen oireyhtymään

RLS on sairaus, joka aiheuttaa hallitsemattoman halun liikuttaa jalkoja lepotilassa. Vaikka RLS:ään ei ole tällä hetkellä olemassa parannuskeinoa, jotkut siitä kärsivät kertovat löytäneensä helpotusta painotetun peiton käytöstä, koska se vaikuttaa rauhoittavasti hermostoon(lähde). Painopeiton aiheuttama lempeä paine voi auttaa vähentämään RLS-oireita, kuten pistelyä tai ryömintää jaloissa. Tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia, jotta voidaan osoittaa lopullinen yhteys painotettujen peittojen ja RLS-oireiden lievittämisen välillä.

On tärkeää neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa ennen kuin käytät painotettua peittoa mihinkään sairauteen, kuten autismin kirjon häiriöihin tai levottomien jalkojen oireyhtymään. He voivat antaa henkilökohtaisia neuvoja erityistarpeidesi perusteella ja varmistaa, että noudatat asianmukaisia turvallisuusvarotoimia käyttäessäsi näitä tuotteita.

Materiaali ja suunnittelutekijät

Painotettuja peittoja on erikokoisia, aina kaksoiskokoisista vaihtoehdoista king-size-valintoihin, jotka sopivat pariskunnille, jotka jakavat sängyn yhdessä yöaikaan, jolloin molemmat kumppanit tarvitsevat lisätukea uniaikojen aikana.

Yleisesti käytetyt täytemateriaalityypit

Yleisimpiä painotetuissa huovissa käytettyjä täytemateriaaleja ovat lasihelmet, muovirakeet ja teräshaulihelmet. Lasihelmet ovat pieniä, sileitä palloja, jotka jakavat painon tasaisesti ja ovat samalla hypoallergeenisia ja ympäristöystävällisiä. Lasihelmet ovat hypoallergeenisin ja ympäristöystävällisin valinta, ja ne tarjoavat tasaisen painon jakautumisen; muovirakeet eivät kuitenkaan välttämättä ole yhtä kestäviä. Teräshaulihelmet tarjoavat raskaamman tuntuman, mutta ne voivat ruostua ajan myötä, jos ne altistuvat kosteudelle.

  • Lasihelmet: Tasainen painojakauma.
  • Muovipelletit: Suosittu valinta, mutta vähemmän ympäristöystävällinen kuin lasihelmet.
  • Teräshaulihelmet: Raskaamman tuntuinen, mutta altis ruostumaan kosteudelle altistuessaan.

Oikean peitemateriaalin valitseminen tarpeisiisi

Itse peiton sisällä käytetyn täytemateriaalin tyypin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös peittoa ympäröivään kangaspäällykseen. Ihanteellinen peitemateriaali riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, jotka koskevat tekstuuria ja lämpöastetta, joita halutaan nukkumisistuntojen tai rentoutumishetkien aikana, jotka vietetään näiden terapeuttisten välineiden alla, jotka on suunniteltu erityisesti parantamaan yleistä hyvinvointia niiden käyttäjien keskuudessa, jotka valitsevat ne viisaasti yksilöllisten tarpeiden/mieltymysten perusteella.

Suosittuja kansimateriaaleja ovat muun muassa:

  1. Puuvillaa: Hengittävä ja luonnollinen kangas, joka on pehmeän tuntuista. Puuvillapeitteet sopivat niille, joilla on taipumus nukkua kuumassa tai jotka asuvat lämpimämmässä ilmastossa, sillä ne mahdollistavat paremman ilmankierron. Tutustu tähän oppaaseen parhaiden puuvillaisten lakanoiden valinnasta.
  2. Minky Kangas: Se on erinomainen valinta henkilöille, jotka etsivät lisälämpöä kylmempinä kuukausina, tai niille, jotka nauttivat pehmoilusta jotain pehmeää ihoa vasten.
  3. Bambuviskoosi: Bambuviskoosi on tunnettu kosteutta siirtävistä ominaisuuksistaan, ja se on täydellinen, jos sinulla on taipumus hikoilla nukkuessasi. Kankaalla on myös luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa pitämään painopeiton tuoreena pidempään pesujen välillä. Lue lisää bambusta valmistetun lakanasetin käytön eduista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kun valitset painotettua peittoa, harkitse sekä täyteaineita että päällyskankaita huolellisesti henkilökohtaisten mieltymysten, kuten halutun painon jakautumistason ja mahdollisen allergeeniherkkyyden perusteella, ja muiden tekijöiden lisäksi, jotka liittyvät suoraan yksilöllisiin mukavuusvaatimuksiin näiden rauhoittavien laitteiden alla vietettävien käyttöjaksojen aikana, jotka on suunniteltu erityisesti parantamaan käyttäjien yleistä hyvinvointikokemusta kaikkialla maailmassa nykyään.

Asianmukainen hoito ja ylläpito

Optimaalisen pitkäikäisyyden varmistamiseksi ja yleisen toimivuuden säilyttämiseksi on tärkeää huolehtia painotetusta peitosta asianmukaisesti. Tähän kuuluu asianmukaisten pesuohjeiden noudattaminen ja vinkkien toteuttaminen peiton käyttöiän pidentämiseksi. Tässä jaksossa käsittelemme sitä, miten painotetun peiton voi puhdistaa käyttäen hellävaraisia pesuasetuksia lämpimällä tai kylmällä vedellä, minkä jälkeen se kuivataan alhaisissa lämpötiloissa. Tämä auttaa ehkäisemään säännöllisten käyttötapojen aikana syntyviä vaurioita vaarantamatta sen tehokkuutta.

Pesuohjeet erityyppisille peitoille

Erityyppisillä painotetuilla peitoilla voi olla erityisiä hoito-ohjeita niiden materiaalista ja rakenteesta riippuen. Seuraavassa on joitakin yleisiä ohjeita eri tyyppisten peittojen puhdistamiseen:

  • Puuvilla Kannet: Käytä mietoa pesuainetta ja vältä kankaanpehmentimiä tai valkaisuaineita; kuivausrumpukuivaus alhaisella lämmöllä tai ilmakuivaus.
  • Minky-kannet: Käytä mietoa pesuainetta ilman valkaisuaineita tai kankaanpehmentimiä; ripusta kuivumaan tai kuivaa kuivausrummussa ilman lämpöä.
  • Bambuviskoosi Kannet: Käytä mietoa pesuainetta, jossa ei ole valkaisuaineita, klooria, entsyymejä, fosfaatteja, hajusteita/väriaineita.
  • Lasihelmi täytteet: sen sijaan valita pistemäinen puhdistus, kun se on mahdollista, käyttämällä kosteaa liinaa / sieniä, joka on liotettu saippualiuoksella ennen huuhtelua huolellisesti jälkeenpäin ja antamalla sitten alueen käsiteltyjen pinta-alueiden riittävän tilaisuuden tuulettua kokonaan ennen paluuta normaaleihin käyttöolosuhteisiin jälleen kerran sen jälkeen (älä käytä suoria lähteitä).

Vinkkejä painotetun peiton käyttöiän pidentämiseen

Seuraavassa on muutamia käytännön vinkkejä, joiden avulla voit pidentää painotetun peiton käyttöikää ja ylläpitää sen tehokkuutta:

  1. Käytä pussilakanaa: Se on helppo pestä ja huoltaa. Tämä vähentää varsinaisen painotetun osan kulumista ja pitää sen puhtaana pidempään.
  2. Vältä tiheää pesua: Minimoi pesutiheys puhdistamalla tahrat aina kun mahdollista. Liiallinen pesu voi vaurioittaa sekä kankaita että sisäisiä täytteitä, joita käytetään itse rakennusprosessissa, mikä vähentää tuotteen yleistä suorituskykyä ajan mittaan toistuvan altistumisen vuoksi, koska tällaisten menettelyjen aikana käytetään ankarampia käsittelymenetelmiä (esim. konepesuohjelmat).

Noudata näiden hoito-ohjeiden lisäksi aina valmistajan tai jälleenmyyjän, jolta olet ostanut painotetun peiton, antamia erityisohjeita. Huolehtimalla sijoituksestasi asianmukaisesti voit nauttia sen hyödyistä vuosien ajan ja säilyttää optimaalisen toimivuuden säännöllisen käytön aikana vaarantamatta sen tehokkuutta rentoutumisen ja unen laadun parantamisen edistämisessä.

Usein kysytyt kysymykset siitä, kuinka raskas painotetun peiton tulisi olla.

Kuinka painava painotetun peiton pitäisi olla?

Painotetut peitot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, koska niillä on rauhoittava ja lohduttava vaikutus. Täydellisen painotetun peiton painon valitseminen voi kuitenkin olla pelottava tehtävä. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset oikean painon tarpeisiisi.

Mikä on painotetun peiton suositeltu paino?

Painopeiton suositeltu paino riippuu käyttäjän kehon painosta. Yleissääntönä on, että sen tulisi olla noin 10 % henkilön ruumiinpainosta plus yksi tai kaksi kiloa lapsilla ja aikuisilla. Jos esimerkiksi painat 150 kiloa, sopiva painotettu peitto olisi noin 15-17 kiloa. On aina parasta neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, ennen kuin käytät painotettua peittoa tiettyihin terveydellisiin olosuhteisiin.

Onko 12 lb painotettu peitto liian raskas?

12 kilon painoinen peitto ei välttämättä ole liian raskas; se riippuu kehon painosta. Jos painat 100-120 kiloa, tämä voisi olla sinulle sopiva valinta. Jos kehonpainosi on kuitenkin huomattavasti alle tämän rajan, harkitse kevyempien vaihtoehtojen valitsemista turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi.

Onko 40 lb painotettu peitto liian raskas?

Ehdottomasti. 40 kilon painoinen painopeitto on liian raskas ja aiheuttaa mahdollisia riskejä myös isommille henkilöille. Se ylittää suositellun ohjeen, jonka mukaan on valittava peittoja, jotka painavat noin 10 % kehon kokonaismassasta plus yksi tai kaksi kiloa.

Onko 30 lb painotettu peitto liikaa?

Useimmissa tapauksissa kyllä - ellei joku paina noin 300 kiloa. Yleissääntö on, että peittojen paino on noin 10 % kehon painosta plus yksi tai kaksi kiloa. Alle 300 kiloa painaville henkilöille 30 kilon painoinen painopeitto olisi todennäköisesti liian raskas ja epämukava.

Päätelmä

Niiden tehokkuuden taustalla on syväkosketuspaine, joka stimuloi serotoniinin ja melatoniinin vapautumista, jotka ovat rentoutumista ja parempaa unta edistäviä hormoneja.

Täydellisen painotetun peiton painon määrittäminen eri ikäryhmille on ratkaisevan tärkeää turvallisuuden ja maksimaalisten hyötyjen varmistamiseksi. Pikkulapset voivat hyötyä kevyemmistä, 2-5 kilon painoisista huovista, kun taas aikuiset voivat käyttää jopa 30 kilon painoisia huopia kehon painosta riippuen. On tärkeää huomata, että painavin painotettu peitto ei aina ole paras vaihtoehto.

Painotetut peitot toimivat tarjoamalla mukavuuden ja turvallisuuden tunteen, joka muistuttaa lämmintä halausta. Peiton aiheuttama paine voi myös vähentää levottomuutta ja parantaa keskittymistä. Liian painavan painopeiton käyttö voi kuitenkin aiheuttaa epämukavuutta ja jopa hengitysvaikeuksia.

Painopeiton painotaulukon käyttäminen voi auttaa määrittämään ihanteellisen painon painoluokallesi. Yleissääntönä on, että painopeiton suositeltu paino on noin 10 % käyttäjän kehon painosta. Esimerkiksi 150 kiloa painavan henkilön tulisi käyttää 15-kiloista peittoa.

Jos etsit raskaampaa peittoa, on tärkeää valita sellainen, joka sopii kehonpainoosi. Kuningattarenkokoinen painotettu peitto voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka pitävät suuremmasta koosta ja painosta.



Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku