Niskakivun vähentäminen nukkumisesta: Vinkkejä parempaan lepoon

Published:

Niskakipuun herääminen nukkumisesta voi olla turhauttavaa ja epämiellyttävää. Tämä yleinen ongelma voi johtua eri tekijöistä, kuten nukkuma-asennosta, tyynyn tyypistä tai äkillisistä liikkeistä yön aikana. Tässä kattavassa blogikirjoituksessa perehdymme niskakivun syihin ja tarjoamme käytännön ratkaisuja epämukavuuden lievittämiseksi ja tulevien tapausten estämiseksi.

Kun luet eteenpäin, saat selville, miten nukkuma-asennon säätäminen voi edistää selkärangan terveyttä ja vähentää painepisteitä. Keskustelemme myös oikean tyynyn valinnasta pään ja niskan optimaalista tukemista varten, mikä on ratkaisevan tärkeää kroonisten kipujen ehkäisemiseksi.

Sen lisäksi, että yöaikaisia tapoja käsitellään, oikean asennon säilyttämisellä valveillaoloaikana on merkittävä rooli selkärangan yleisen terveyden kannalta. Asiantuntijamme vinkit seisoma- ja istuma-asennon parantamiseen ovat korvaamattomia niille, jotka etsivät pitkäaikaista helpotusta.

Jos aamun niskakipu jatkuu näistä ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä huolimatta, väliaikaiset lievitysmenetelmät, kuten kylmähoito tai kevyet venyttelyharjoitukset, voivat auttaa hallitsemaan oireita, kunnes hakeudutaan ammattilaisen hoitoon. Lopuksi tutkimme fysioterapian hyötyjä kiropraktisen hoidon vaihtoehtojen ja akupunktion rinnalla vaihtoehtoisena hoitomuotona nukkumisesta johtuvaan jatkuvaan niskakipuun.

niskakipu nukkumisesta

Niskakivun syiden tunnistaminen nukkumasta

Niskakipua nukkuessa aiheuttavien eri tekijöiden ymmärtäminen on tärkeää, jotta voidaan löytää helpotusta ja ehkäistä tulevia tapauksia. Näitä tekijöitä voivat olla esimerkiksi nukkuma-asento, tyynyn tyyppi, äkilliset liikkeet unen aikana, huono ryhti päivän aikana tai urheiluvammat. Tässä jaksossa käsittelemme joitakin yleisiä niskakivun syitä ja annamme hyödyllisiä vinkkejä niiden poistamiseen.

Nukkuma-asento

Asento nukkumisen aikana on keskeinen tekijä siinä, esiintyykö niskakipua vai ei. Kolme ensisijaista nukkumisasentoa ovat selällään, kyljellään ja vatsallaan. Vatsallaan nukkuvat kärsivät usein niskakivuista, koska niskan asento on epäluonnollinen koko yön ajan; nukkuma-asennon muuttaminen kyljellä tai selällään makaamalla voi auttaa ylläpitämään selkärangan oikeaa asentoa ja vähentämään epämukavuutta.

Tyyny tyyppi

Myös käyttämäsi tyyny vaikuttaa niskakivun todennäköisyyteen nukkuessa. Laadukkaan tyynyn pitäisi antaa riittävästi tukea päähän ja niskaan aiheuttamatta rasitusta lihaksille tai nivelille. Höyhentyynyt tarjoavat räätälöityä tukea, sillä ne mukautuvat näiden alueiden muotoon ja takaavat optimaalisen mukavuuden vähentäen samalla lihasten rasitusta, kun taas muistivaahtotyynyillä on muotoileva vaikutus, joka mukautuu hyvin erilaisiin vartalonmuotoihin.

Äkilliset liikkeet unen aikana

Yöllä tapahtuva heittelehtiminen ja kääntely voi johtaa pään asennon äkillisiin muutoksiin, jotka voivat johtaa lihasten venähdyksiin tai hermojen puristuksiin kaularangan alueella - molemmat johtavat kroonisen niskakivun kehittymiseen. Tällaisten ongelmien ehkäisemiseksi kannattaa kokeilla rentoutumistekniikoita, kuten syvähengitysharjoituksia, ennen nukkumaanmenoa, sillä ne auttavat rauhoittamaan yliaktiivista mieltä ja mahdollistavat näin levollisemmat uniharjoitukset.

Huono ryhti koko päivän

Huonot asentotottumukset valveillaoloaikana voivat lisätä niskakipuja nukkuessa. Kyyristyminen, elektronisten laitteiden ääressä kyyristyminen ja raskaiden laukkujen kantaminen toisella olkapäällä ovat kaikki yleisiä syitä, jotka edistävät lihasten epätasapainoa ja jännitystä niskan alueella. Jos haluat parantaa ryhtiäsi, keskity seisomaan suorassa kädet sivuilla kävellessäsi tai seistessäsi paikallasi, pidä elektroniset laitteet silmien korkeudella sen sijaan, että katsoisit niitä alaspäin, istu suorassa istuen ja istu pöydillä eteenpäin kumartumatta.

Urheiluvammat

Urheilutoiminnan aikana saadut niskavammat, kuten kontaktilajeissa saadut piiskaniskuvammat tai uinnissa saadut toistuvat rasitusvammat, voivat aiheuttaa jatkuvaa epämukavuutta vielä paranemisen jälkeenkin - tämä johtuu siitä, että arpikudoksen muodostuminen loukkaantuneiden alueiden ympärille johtaa usein siihen, että vammojen kohteena olevien lihasten joustavuus heikkenee, mikä tekee ne alttiimmiksi kroonisten kiputilojen kehittymiselle myöhemmässä vaiheessa. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi on suositeltavaa hakeutua lääkäriin, jos uskot, että niskakipusi voi johtua urheiluvammasta; tällaisia hoitovaihtoehtoja voivat olla fysioterapia tai kiropraktinen hoito.

Nukkumisasentojen säätäminen optimaalista tukea varten

Nukkumisasentojen säätäminen optimaalista tukea varten

Yksi merkittävä niskakipujen aiheuttaja on väärä nukkuma-asento. Vatsallaan nukkuminen rasittaa sekä niskaa että selkää, koska se on luonnottomassa asennossa koko yön ajan. Nukkuma-asennon muuttaminen kyljellä tai selällään makaamalla voi auttaa ylläpitämään selkärangan oikeaa linjausta ja vähentää vaivoja. Tässä jaksossa käsitellään kahden suositellun asennon etuja: kylkiasento, jossa jalkojen välissä on tukityyny, ja selinmakuulla, jossa polvien alla on pieni tyyny.

Nukkuminen kylkiasennossa jalkojen välissä olevan tukityynyn kanssa.

Kyljellään nukkuvilla on usein vähemmän niskakipuja kuin vatsallaan nukkuvilla, koska selkärangan linjaus on parempi. Tukevan tyynyn asettaminen jalkojen väliin voi kuitenkin lisätä mukavuutta ja estää alaselän ja lantion lisäkuormitusta. Lisätuki auttaa pitämään lantion tasaisena levon aikana, jolloin paine jakautuu tasaisesti niveliin ja lihaksiin.

 • Valitse kiinteä mutta mukava tyyny, joka on suunniteltu erityisesti kylkiunille.
 • Aseta se polvien väliin, kun makaat sängyssä.
 • Tyynyn korkeuden on oltava riittävä pitämään molemmat jalat yhdensuuntaisina aiheuttamatta epämukavuutta tai lihasjännitystä kummassakaan jalassa.

Nukkuminen selällään pieni tyyny polvien alla.

Jos nukut mieluummin selällään, pieni tyyny polvien alla voi lievittää huomattavasti mahdollisia niskakipuja ja lievittää krooniseen selkäkipuun liittyviä oireita. Polvien nostaminen hieman ylöspäin voi auttaa vähentämään alaselän alueelle kohdistuvaa painetta, luoda luonnollisemman kaarevuuden ja tarjota paremman tuen.

 • Valitse pieni tyyny tai tyyny, joka on erityisesti suunniteltu antamaan riittävästi tukea polvien alle.
 • Aseta se molempien polvien alle, kun makaat sängyssä. Korkeuden pitäisi riittää kohottamaan niitä hieman aiheuttamatta epämukavuutta tai lihasjännitystä kummassakaan jalassa.

Nukkuma-asennon säätämisen lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös muut tekijät, jotka voivat aiheuttaa niskakipua nukkuessa. Näihin tekijöihin kuuluvat sopivan tyynyn käyttö, oikean asennon säilyttäminen valveillaoloaikana ja tarvittaessa ammattiapuun hakeutuminen. Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden toteuttaminen voi auttaa minimoimaan niskavaivoja ja parantamaan unen laatua.

Oikean tyynyn tyypin valitseminen

Oikean tyynyn tyypin valitseminen

Käyttämäsi tyynyn tyypillä on suuri merkitys pään ja niskan riittävään tukemiseen unen aikana. Kun käytät höyhen- tai muistivaahtotyynyjä, jotka mukautuvat näiden alueiden muotoon, varmistat optimaalisen mukavuuden ja vähennät samalla lihasten rasitusta. Tässä artikkelissa tarkastelemme höyhen- ja muistivaahtotyynyjen etuja, jotta voit tehdä asiantuntevan valinnan, kun valitset ihanteellisen tyynyn levollisiin uniin.

Höyhentyynyt räätälöityä tukea varten

Höyhentyynyt ovat tunnettuja pehmeydestään ja kyvystään mukautua pään ja niskan muotoihin, mikä antaa räätälöityä tukea koko yön ajan. Ne voidaan helposti pörröttää tai litistää yksilöllisten mieltymysten mukaan, joten ne sopivat erinomaisesti niille, jotka vaihtavat asentoa usein unen aikana. Lisäksi ne ovat luonnonmateriaaliensa ansiosta erinomaisen hengittäviä, mikä takaa, että pysyt viileänä myös lämpiminä öinä.

 • Helposti säädettävissä: Höyhentyynyt voidaan muotoilla uudelleen tarpeen mukaan henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
 • Hengittävä: Luonnonmateriaalit mahdollistavat ilmankierron, mikä auttaa säätelemään lämpötilaa unen aikana.
 • Kestävä: Laadukkaat höyhentyynyt voivat kestää useita vuosia ennen kuin ne tarvitsee vaihtaa.

Muistivaahto tyynyt muotoiluun vaikutus

Muistivaahtotyynyt, jotka on valmistettu viskoelastisesta polyuretaanimateriaalista, jonka NASA:n tutkijat ovat alun perin kehittäneet astronauttien tarpeisiin avaruusmatkoilla, ovat kasvattaneet suosiotaan kylkimakuulla nukkuvien keskuudessa, jotka etsivät helpotusta kroonisiin kipuongelmiin, kuten niska- tai selkäkipuihin. Nämä tyynyt on suunniteltu muotoutumaan pään, niskan ja hartioiden ympärille, mikä antaa optimaalisen tuen ja vähentää painepisteitä. Ne auttavat myös ylläpitämään selkärangan oikeaa linjausta koko yön ajan.

 • Paineenpoisto: Muistivaahto mukautuu vartalosi muotoon, jakaa painon tasaisesti ja minimoi herkkiin alueisiin kohdistuvan paineen.
 • Kannustava: Materiaali tarjoaa riittävän tuen sekä kylki- että selkäunille, sillä se ylläpitää selkärangan oikeaa linjausta unen aikana.
 • Hypoallergeeninen: Ne voidaan irrottaa ja pestä helposti, jotta nukkumisympäristö pysyy puhtaana.

Yhteenvetona voidaan todeta, että oikeanlaisen tyynyn valinta on tärkeää niskakipujen ehkäisemiseksi nukkumisen aikana. Höyhentyynyt tarjoavat räätälöityä tukea säädettävän luonteensa ansiosta, kun taas muistivaahtotyynyt tarjoavat ääriviivatukea, joka lievittää painepisteitä. Ota huomioon esimerkiksi henkilökohtaiset mieltymykset, allergiat tai materiaaliyliherkkyydet, kun valitset tarpeisiisi parhaiten sopivan tyynyn. Hyvä yölepo alkaa tietoisilla päätöksillä siitä, mikä tukee sinua arvokkaiden unen tuntien aikana.

Oikean asennon säilyttäminen valveillaoloaikana

Oikean asennon säilyttäminen valveillaoloaikana

Hyvä asento hereillä ollessa on ratkaisevan tärkeää niskakipujen kehittymisen ehkäisemiseksi yön yli. Pitämällä vartalosi suorassa linjassa koko päivän ajan voit vähentää lihaksiisi kohdistuvaa jännitystä ja taata rauhallisemman unen. Tässä jaksossa käsittelemme oikeita seisoma-asentotekniikoita, vinkkejä tekstikaulaoireyhtymän välttämiseksi ja tapoja parantaa yleistä ryhtiä päivittäisten toimintojen aikana.

Oikea seisoma-asento Tekniikat

Noudata näitä yksinkertaisia ohjeita hyvän ryhdin säilyttämiseksi:

 • Seiso suorana jalat hartioiden leveydellä toisistaan.
 • Jaa painosi tasaisesti molempien jalkojen välille.
 • Työnnä lantiota hieman sisään, jotta alaselkä ei kaartuisi liikaa.
 • Vedä hartiat taaksepäin ja alaspäin poispäin korvista.
 • Pidä pääsi suorassa kuvittelemalla, että naru vetää sitä ylöspäin kohti kattoa.

Hyvän seisoma-asennon harjoittelu ei ainoastaan auta ehkäisemään niskakipuja, vaan vähentää myös muiden nivelten, kuten lonkkien, polvien ja nilkkojen, rasitusta. Lisäksi se edistää parempaa verenkiertoa ja ruoansulatusta kehon paremman linjauksen ansiosta.

Vinkkejä tekstikaulaoireyhtymän välttämiseksi

"Tekstikaulaoireyhtymä tarkoittaa rasitusta, joka aiheutuu siitä, että katsot jatkuvasti alaspäin sähköisiä laitteita, kuten älypuhelimia tai tabletteja. Välttääksesi tämän niskakipuja aiheuttavan tilan kehittymisen:

 1. Nosta laite niin, että se on silmien korkeudella, kun käytät sitä; harkitse tarvittaessa investoimista puhelimen pidikkeeseen tai jalustaan.
 2. Vältä pitkiä taukoja laitteen käytössä; aseta ajastin muistuttamaan itseäsi tauoista ja venyttelystä.
 3. Venyttele niskaa päivän mittaan esimerkiksi kallistamalla päätä sivulta toiselle tai vetämällä sitä varovasti kohti olkapäätä.

Näiden vinkkien avulla voit vähentää niskalihaksiin kohdistuvaa rasitusta ja ehkäistä kipujen kehittymistä huonon asennon vuoksi sähkölaitteiden käytön aikana.

Yleisen asennon parantaminen päivittäisten toimintojen aikana

Seisoma-asennon ja "tekstiniska"-oireyhtymän välttämisen lisäksi kannattaa harkita mukautuksia myös muilla jokapäiväisen elämän osa-alueilla:

 • Istumassa: Istu pystyasennossa molemmat jalat litteästi lattialla. Käytä tarvittaessa lannerangan rullaa tai tyynyä alaselän tukemiseen. Vältä jalkojen ristiin asettamista tai yhdellä jalalla istumista, sillä se voi aiheuttaa virheasentoa.
 • Nostaminen: Nostaessasi raskaita esineitä taivuta polvia vyötärön sijasta. Pidä esineet lähellä vartaloasi, kun kannat niitä.
 • Nukkuminen: Kuten aiemmin tässä artikkelissa mainittiin, valitse sopiva tyyny, joka tukee selkärangan oikeaa linjausta unen aikana. Vältä lisäksi nukkumista vatsallaan, sillä se rasittaa sekä niska- että selkälihaksia.

Hyvän ryhdin säilyttäminen jokapäiväisessä elämässä on tärkeää, jotta voidaan ehkäistä niskakipuja, jotka johtuvat virheellisestä asennosta unen aikana. Kun näitä strategioita sovelletaan johdonmukaisesti ajan mittaan, epämukavuus vähenee ja yleinen terveys ja hyvinvointi paranevat.

cibdol.fi/img/cms/1-blog/neck-pain-from-sleeping/neck-pain-from-sleeping-5.jpg" alt="Tilapäinen helpotus menetelmiä niskakipu nukkumisesta väärinpäin" width="100%">

Tilapäinen helpotus menetelmiä niskakipu nukkumisesta Väärin

Jos heräät kipeänä, vaikka olet tehnyt tarvittavat säädöt, on olemassa useita menetelmiä, joilla voit saada tilapäistä helpotusta. Nämä tekniikat voivat vähentää tulehdusta, lievittää lihasjännitystä ja edistää paranemista.

Kylmähoito tulehduksen vähentämiseksi

Jääpakkausten asettaminen kankaaseen käärittynä suoraan vaurioituneille alueille voi auttaa vähentämään tulehdusta ja turruttamaan kipua. On tärkeää välttää jään levittämistä suoraan iholle, sillä se voi aiheuttaa paleltumia tai ärsytystä. Kääri sen sijaan jääpakkaus tai pakastehernepussi ohueen pyyhkeeseen, ennen kuin asetat sen kaulalle. Käytä kylmähoitoa 15-20 minuutin ajan tunnin välein ensimmäisen 24 tunnin ajan niskakivun havaitsemisesta.

Kipulääkkeet kivunlievitykseen (Over-the-counter Medications for Pain Relief)

Käsikauppalääkkeiden, kuten tulehduskipulääkkeiden (ibuprofeenin) ja parasetamolipohjaisten tuotteiden (Tylenolin) käyttö voi auttaa kivun hallinnassa ja tulehduksen vähentämisessä. Kysy kuitenkin aina neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta ennen uuden lääkitysohjelman aloittamista ja noudata valmistajan antamia suositeltuja annostusohjeita.

Hellävaraiset niskan venytykset ja olkapään rullaukset

 • Niskan kallistukset: Kallista päätäsi hitaasti eteenpäin, kunnes leuka koskettaa rintaa; pidä tämä asento viisi sekuntia ja palaa sitten neutraaliasentoon. Toista tämä harjoitus kolme kertaa.
 • Niskan sivuttainen venytys: Kallista päätäsi varovasti kohti toista olkapäätä nostamatta vastakkaista olkapäätä; pidä tämä venytys noin 10 sekuntia ja toista sitten toisella puolella.
 • Olkapään rullaus: Seiso tai istu suorassa ja rullaa olkapäitäsi hitaasti eteenpäin pyörivin liikkein, käännä sitten suunta ja rullaa niitä taaksepäin. Toista harjoitus viisi kertaa kumpaankin suuntaan.

Nämä hellävaraiset venytykset ja harjoitukset voivat auttaa lievittämään lihasjännitystä ja parantamaan liikkuvuutta. Muista tehdä nämä liikkeet hitaasti ja lopeta, jos tunnet voimakasta kipua tai epämukavuutta.

Rentoutumistekniikat lihasten jännityksen lievittämiseksi

Rentoutunut olotila, kuten tietoisuusmeditaatio tai syvä hengitys, voi auttaa vähentämään stressitasoja ja siten niskakipuja. Tässä on kaksi yksinkertaista menetelmää:

 1. Mindfulness-meditaatio: Istu mukavasti selkä suorana, sulje silmäsi ja keskity hengitykseen, kun se virtaa sisään ja ulos kehostasi. Jos ajatuksia herää, palauta huomiosi varovasti takaisin hengitykseen tuomitsematta.
 2. Syvähengitysharjoitus: Hengitä syvään nenän kautta neljän sekunnin ajan, pidätä hengitystä neljän sekunnin ajan ja hengitä hitaasti ulos supistettujen huulten kautta kahdeksan sekunnin ajan. Toista tätä sykliä useita kertoja, kunnes tunnet olosi rentoutuneeksi.

Näiden väliaikaisten helpotusmenetelmien sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi tarjota jonkin verran mukavuutta, kun etsit pitkän aikavälin ratkaisuja niskakipujen ehkäisemiseen vääränlaisesta nukkumisesta johtuvien niskakipujen ehkäisemiseksi. Sivulla nukkuvien kannattaa harkita nukkumisasennon vaihtamista niskakivun ja kroonisen kivun vähentämiseksi.

Hakeutuminen ammattiapuun, jos niskakipu jatkuu

Jos niskakipu jatkuu säädöistä huolimatta, on tärkeää kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen. Hän voi suositella lisähoitoja, kuten fysioterapiaa, hierontaa, kiropraktista hoitoa, akupunktiota tai vakavammissa tapauksissa jopa reseptilääkkeitä.

Fysioterapiaistunnot kohdennettua hoitoa varten

Lisenssin saanut fysioterapeutti arvioi tilasi ja laatii sinulle räätälöidyn hoitosuunnitelman, joka sisältää harjoituksia, joilla pyritään lievittämään kipua, vähentämään tulehdusta ja parantamaan ryhtiä. Lisenssin saanut fysioterapeutti arvioi tilasi ja laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka sisältää erityisesti sinulle suunniteltuja harjoituksia. Näillä harjoituksilla pyritään vähentämään kipua ja tulehdusta ja edistämään samalla oikeaa ryhtiä ja linjausta.

Kiropraktiikka selkärangan uudelleen suuntaamiseksi

Kiropraktiikka on toinen vaihtoehto niille, joilla on selkärangan virheasennosta tai muista tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista johtuvia jatkuvia niskavaivoja. Kiropraktikot käyttävät manuaalisia manipulaatiotekniikoita kohdistaakseen nikamat uudelleen kaularangan (niskan) alueella, mikä voi auttaa lievittämään epämukavuutta aiheuttaviin hermoihin kohdistuvaa painetta. Säännöllisten kiropraktisten säätöjen on osoitettu paitsi lievittävän niskakipua myös parantavan selkärangan yleistä terveyttä.

Akupunktio vaihtoehtoisena lähestymistapana

Akupunktio on perinteinen kiinalaisen lääketieteen tekniikka, jossa ohuita neuloja pistetään tiettyihin kehon kohtiin parantumisen edistämiseksi ja kivun lievittämiseksi. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että akupunktio voi olla tehokas hoito niskakipuun stimuloimalla endorfiinien (luonnolliset kipua lievittävät kemikaalit) vapautumista aivoissa. Monien mielestä akupunktio on hyödyllinen lisä muiden niskakivun hoitojen rinnalla.

On tärkeää pitää mielessä, että niskakivun hoitojen tehokkuus voi vaihdella yksilöiden välillä. Keskustele mahdollisista hoidoista terveydenhuollon tarjoajan kanssa ennen kuin päätät, mikä lähestymistapa sopii sinulle parhaiten.

Sen lisäksi, että voit tarvittaessa hakeutua ammattiauttajan vastaanotolle, voit tehdä kotona useita elämäntapamuutoksia, joilla voit parantaa ryhtiäsi ja estää tulevia niskavaivoja, jotka johtuvat väärästä nukkumisesta:

 • Säilytä asianmukainen ergonomia työpöydän tai tietokoneen ääressä työskennellessäsi.
 • Vältä puhelimen pitämistä olkapään ja korvan välissä.
 • Pidä säännöllisiä taukoja päivän aikana venytellessäsi ja liikkuessasi.
 • Harkitse jooga- tai Pilates-harjoitusten sisällyttämistä rutiineihisi hyvää ryhtiä tukevien ydinlihasten vahvistamiseksi.

Näiden ennakoivien toimien toteuttaminen ja tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen konsultointi auttavat sinua vähentämään huonojen nukkumistottumusten aiheuttamaa jatkuvaa niskakipua.

Usein kysytyt kysymykset suhteessa niskakipuun nukkuessa

Mikä auttaa niskakipuun huonosta nukkumisesta?

Jos haluat lievittää huonosta nukkumisesta johtuvaa niskakipua, yritä säätää nukkuma-asentoa joko kylki- tai selinmakuuasentoon, jotta selkäranka asettuu paremmin. Valitse tyyny, joka antaa kunnon tuen, kuten vaahtomuovi- tai höyhentyynytyynyt. Säilytä lisäksi hyvä asento valveillaoloaikana ja harkitse tilapäisiä helpotusmenetelmiä, kuten kylmähoitoa, hellävaraisia venyttelyharjoituksia ja rentoutumistekniikoita.

Miksi saan jatkuvasti niskakipuja nukkuessani?

Jatkuva niskakipu nukkuessa voi johtua esimerkiksi seuraavista tekijöistä: vääränlaiset nukkuma-asennot, jotka vaikuttavat selkärangan linjaukseen, epäsopivien tyynyjen käyttö, jotka eivät tue päätä ja niskaa riittävästi, sekä äkilliset liikkeet, jotka johtavat lihasten venähdyksiin tai nyrjähdyksiin. Ratkaise nämä ongelmat muuttamalla nukkumistottumuksiasi ja hakemalla tarvittaessa ammattiapua fysioterapian, kiropraktisen hoidon tai akupunktiohoitojen avulla.

Päätelmä

Niskakipu nukkumisesta voi johtua useista eri tekijöistä, kuten nukkuma-asennoista, tyynyjen tyypeistä, äkillisistä liikkeistä ja huonosta asennosta. Nukkumisasennon säätäminen optimaalisen mukavuuden saavuttamiseksi ja oikean niskatuen tyynyn valitseminen ovat kaksi tehokasta tapaa ehkäistä aamun niskakipuja. Lisäksi oikean asennon säilyttäminen valveillaoloaikana ja tilapäisten lievitysmenetelmien, kuten kylmähoidon tai lempeiden venytysharjoitusten, käyttö voi myös auttaa lievittämään oireita.

Jos niskakipu jatkuu nukkumisesta huolimatta näistä menetelmistä, fysioterapeutin tai kiropraktikon ammattiapu voi auttaa pitkällä aikavälillä. Akupunktio on toinen vaihtoehtoinen hoitovaihtoehto, jota voi olla syytä tutkia.Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku