Kylmä hiki öisin

Published:

Syyt kylmä hiki yöllä

Kylmähikoilu yöllä voi olla epämiellyttävää ja häiritä unta. Nämä oireet voivat johtua erilaisista laukaisevista tekijöistä, elämäntapapäätöksistä aina taustalla oleviin terveysongelmiin. Mahdollisten syiden ymmärtäminen voi auttaa sinua löytämään keinoja yöllisten hikoilukohtausten lievittämiseksi tai estämiseksi.

Alkoholin nauttiminen ennen nukkumista

Alkoholin nauttiminen ennen nukkumaanmenoa voi aiheuttaa kehon lämpötilan säätelyhäiriöitä, mikä voi johtaa yöhikoiluun. Alkoholi häiritsee myös vuorokausirytmiä, mikä saattaa pahentaa yöhikoilua joillakin henkilöillä.

Mausteisen ruoan kulutus

Mausteisten ruokien syöminen lähellä nukkumaanmenoa saattaa laukaista yöllisen hikoilun, sillä ne sisältävät kapsaisiinia - yhdiste, jonka tiedetään nostavan kehon lämpötilaa ja stimuloivan hikirauhasia. Tämän vaikutuksen vähentämiseksi kannattaa harkita miedompien aterioiden nauttimista illalla tai antaa runsaasti aikaa illallisen ja nukkumaanmenon välille.

Ahdistus ja stressitasot

Ahdistuneisuus ja stressitasot on yhdistetty yöhikoiluun, koska ne vaikuttavat kehon lämpötilan säätelystä vastaavaan autonomiseen hermostoon. Rentoutustekniikoiden, kuten syvähengitysharjoitusten tai meditaation, käyttäminen ennen nukkumaanmenoa saattaa auttaa lievittämään ahdistuneisuuden aiheuttamaa yöllistä kylmähikoilua.

 Kylmä hiki öisin

Kehon lämpötilan säätelyyn vaikuttavat lääkkeet

Lääkkeet, kuten steroidit, masennuslääkkeet, HRT-lääkkeet ja jotkin kipulääkkeet, voivat häiritä elimistön lämmönsäätelyjärjestelmää, mikä voi johtaa lääkkeiden aiheuttamaan hikoiluun. Jos epäilet lääkityksesi aiheuttavan yöhikoilua, neuvottele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa mahdollisista vaihtoehdoista tai annostuksen muuttamisesta.

Näiden tekijöiden lisäksi myös sairaudet, kuten gastroesofageaalinen refluksitauti (GERD), voivat vaikuttaa yölliseen kylmähikoiluun. Myös univaiheen häiriöillä ja autonomisen hermoston häiriöillä voi olla merkitystä näiden oireiden laukaisemisessa. Tunnistamalla yöllisten hikoilukohtausten mahdolliset syyt voit ryhtyä toimiin niiden esiintymistiheyden tai vakavuuden vähentämiseksi ja yleisen unenlaadun parantamiseksi.

On välttämätöntä ymmärtää yöllisen hikoilun mahdolliset syyt, sillä ne voivat olla osoitus taustalla olevista terveysongelmista. Siksi on myös hyödyllistä tutkia kaikkia lääketieteellisiä kysymyksiä, jotka voivat liittyä yöhikoiluun.

Yöhikoiluun liittyvät terveydentilat

Yöllinen kylmähikoilu voi olla oire erilaisista terveysongelmista. On tärkeää ymmärtää mahdolliset perimmäiset syyt ja hakeutua lääkärin vastaanotolle, jos epäilet, että yöllinen hikoilu saattaa johtua jostain tietystä sairaudesta. Tässä jaksossa käsittelemme kahta terveysongelmaa, joihin yöllinen kylmähikoilu yleensä liittyy: HIV/AIDSiin liittyviä infektioita ja medullaarisia tai selkäytimen poikkeavuuksia.

HIV/AIDSiin liittyvät infektiot

Kahdessa väestöpohjaisessa analyysissä on havaittu, että HIV:tä/aidsia sairastavat ihmiset saattavat hikoilla öisin kylmää hikeä opportunististen infektioiden, kuten Mycobacterium avium complexin (MAC), vuoksi. MAC on tuberkuloosiin liittyvä bakteeriryhmä, joka voi aiheuttaa vakavia sairauksia henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt, kuten HIV:stä/aidsista kärsiville. MAC-infektion oireita ovat kuume, laihtuminen, väsymys ja yöhikoilu. Jos sinulla on näitä oireita sekä jatkuvaa yöllistä kylmähikoilua, on erittäin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen asianmukaisen diagnoosin ja hoidon saamiseksi.

Kallon tai selkäytimen poikkeavuudet

Joissakin tapauksissa kallon tai selkäytimen poikkeavuudet voivat vaikuttaa kylmän hikoilun esiintymiseen unen aikana. Tämäntyyppiset häiriöt häiritsevät hikirauhasten normaalia toimintaa tietyillä alueilla toisella puolella kehoa, kun taas muut kehon osat eivät vaikuta niihin - mikä johtaa kehon lämpötilan säätelyn epätasapainoon unijaksojen aikana(vuorokausirytmi). Joitakin yleisiä esimerkkejä ovat mm:

 • Syringomyelia: Selkäydin: Sairaus, jossa selkäytimeen syntyy nestettä sisältävä ontelo, joka aiheuttaa epämukavuutta, velttoutta ja hikoilua.
 • Autonominen dysrefleksia: Se aiheuttaa autonomisen hermoston ylireagointia ärsykkeisiin, kuten virtsarakon paisumiseen tai suolen työntymiseen. Äkilliset verenpainetaudin kohtaukset, joihin liittyy päänsärkyä, hikoilua ja vapinaa, voivat johtua ongelmista ydin- tai selkäytimessä.

Jos epäilet, että yöhikoilusi saattaa liittyä kallon tai selkäytimen poikkeavuuksiin, on tärkeää kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen asianmukaista arviointia ja hoitoa varten. Joissakin tapauksissa yöhikoilun taustalla olevien syiden hoitamiseksi voi olla tarpeen kirurginen toimenpide.

Edellä mainittujen HIV/AIDSiin liittyvien infektioiden ja medullaaristen/selkäydinsairauksien lisäksi myös muut sairaudet voivat aiheuttaa yöllisiä hikoilukohtauksia. Näitä ovat uniapnea, hormonaalinen epätasapaino (kuten vaihdevuosien aiheuttamat kuumat aallot), kilpirauhasen liikatoiminta (kilpirauhasen liikatoiminta), tietyntyyppiset syövät, kuten lymfooma tai leukemia(yöhikoilu), ja krooniset infektiot, kuten tuberkuloosi. On ratkaisevan tärkeää, että välittömien vaivojen lisäksi tutkitaan myös mahdolliset taustalla olevat terveysongelmat, jotka vaikuttavat yölliseen kylmähikoiluun.

Jos sinulla on yöhikoilua, on tärkeää keskustella lääkärin kanssa syyn selvittämiseksi. Lämmönsäätelyä parhaiten säätelevän nukkumisympäristön varmistamiseksi makuuhuoneen lämpötilan säätäminen ja hengittävien pyjamien ja kevyiden vuodevaatteiden valitseminen voi auttaa.

Nukkumisympäristön hallinta paremman lämpötilan säätelyä varten

Jos haluat lievittää yöllisen kylmän hikoilun esiintymistiheyttä tai vakavuutta, harkitse makuuhuoneen ympäristön muuttamista. Viileän nukkumapaikan ylläpitäminen asianmukaisen ilmanvaihdon tai ilmastointilaitteiden avulla voi auttaa säätelemään kehon lämpötilaa ja vähentämään yöllisiä hikoilukohtauksia. Lisäksi kevyiden vuodevaatemateriaalien valitseminen raskaiden peittojen sijaan estää lämmön sitomista unen aikana.

Makuuhuoneen lämpötilan säätäminen

Ihanteellinen nukkumisympäristö tulisi pitää 60-67 celsiusasteen (15,6-19,4 celsiusasteen) välillä, koska se edistää unen laatua ja vähentää yöhikoilun mahdollisuutta. Voit saavuttaa tämän käyttämällä ilmastointilaitetta, tuuletinta tai avaamalla ikkunoita viileämpinä kuukausina optimaalisen huonelämpötilan ylläpitämiseksi.

Valitsemalla hengittävä pyjama

Se, millaisen asun puet päällesi torkkuessasi, vaikuttaa merkittävästi kehon lämmön hallintaan koko yön ajan. Valitse hengittävistä kankaista, kuten puuvillasta, bambuperäisestä viskoosista tai kosteutta siirtävästä materiaalista valmistettu pyjama, joka haihduttaa hien nopeasti ja pitää olosi mukavana koko yön.

Käyttämällä kevyitä vuodevaatteita

 • Luonnonkuituja: Ne ovat tunnettuja hengittävyydestään ja kyvystään siirtää kosteutta tehokkaasti.
 • Patja: Patja, jolla on hyvät ilmavirtausominaisuudet, kuten lateksivaahtomuovipatjat, voi auttaa haihduttamaan lämpöä tehokkaammin kuin perinteiset muistivaahtomuovivaihtoehdot. Tässä on luettelo muutamista suositelluista patjoista, jotka on suunniteltu erityisesti kuumana nukkuville.
 • Tyynyt: Esimerkiksi geelillä täytetyt muistivaahtotyynyt tai tattarinkuoret. Nämä materiaalit voivat auttaa ylläpitämään viileämpää nukkumapintaa ja estää ylikuumenemisen.

Kun teet nämä muutokset nukkumisympäristöösi, voit luoda miellyttävämmän tilan, joka edistää parempaa lämpötilan säätelyä ja vähentää todennäköisyyttä kylmän hikoilun esiintymiseen yöllä. Muista, että kaikkien mieltymykset voivat vaihdella; on tärkeää löytää se, mikä toimii sinulle parhaiten, ja säätää sen mukaan optimaalisen unenlaadun saavuttamiseksi.

Pienillä muutoksilla nukkumisympäristössäsi voit vähentää yöllistä kylmähikoilua. Tarkastellaan nyt elämäntapamuutoksia, jotka voivat myös auttaa vähentämään näitä nukkuessa hikoilua aiheuttavia jaksoja.

Elämäntapamuutokset yöllisen kylmän hikoilun vähentämiseksi

Elämäntapamuutosten toteuttaminen voi auttaa vähentämään yöllistä vapinaa tai hikoilua. Yöhikoilun syihin, kuten alkoholin käyttöön ja stressitasoon, puuttuminen voi parantaa unen laatua ja yleistä terveyttä.

Alkoholin kulutuksen rajoittaminen ennen nukkumaanmenoa

Alkoholinkäyttö ennen nukkumaanmenoa on yhdistetty kehon lämpötilan säätelyn häiriöihin, mikä johtaa lisääntyneeseen hikoiluun unen aikana. Jos haluat minimoida yöhikoilun riskin, harkitse alkoholin nauttimisen rajoittamista ilta-aikaan tai sen välttämistä kokonaan. Valitse sen sijaan alkoholittomia juomia, kuten yrttiteetä tai vettä.

Kofeiinin välttäminen lähellä nukkumaanmenoaikoja

Kofeiini on tunnettu stimulantti, joka voi vaikuttaa sekä vuorokausirytmiin että kehon lämpötilan säätelyyn. Kofeiinipitoisten juomien nauttiminen lähellä nukkumaanmenoaikaa voi lisätä todennäköisyyttä, että yöllä tulee kylmä hiki. Pyri välttämään kofeiinia sisältäviä tuotteita, kuten kahvia, teetä, suklaata ja energiajuomia, neljän tunnin sisällä nukkumaanmenosta.

Rentoutustekniikoiden sisällyttäminen yöllisiin rutiineihin

Ahdistus ja stressi ovat yleisiä yöllisen hikoilun laukaisijoita, joten rentoutumistekniikoiden sisällyttäminen yöllisiin rutiineihisi voi auttaa lievittämään näitä oireita. Joitakin tehokkaita menetelmiä ovat mm:

 • Meditaatio: Se auttaa rauhoittamaan yliaktiivista mieltä keskittymällä hengitystietoisuuteen.
 • Progressiivinen lihasrentoutus: Tässä tekniikassa eri lihasryhmiä jännitetään ja rentoutetaan tietyssä järjestyksessä, mikä edistää fyysistä rentoutumista.
 • Aromaterapia: Eteeriset öljyt, kuten laventeli tai kamomilla, voivat luoda rauhoittavan ja unta edistävän ilmapiirin.

Johdonmukaisen nukkumisaikataulun ylläpitäminen

Kehon lämpötilan säätelystä vastaava vuorokausirytmi voidaan vakauttaa noudattamalla johdonmukaista nukkumisaikataulua ja altistumalla luonnolliselle auringonvalolle. Säännöllisen unirytmin ylläpitäminen nukkumalla ja heräämällä samaan aikaan päivittäin voi auttaa pitämään vuorokausirytmin tasaisena ja vähentää yöhikoilua. Lisäksi luonnonvalolle altistuminen päiväsaikaan tukee tätä prosessia entisestään.

Säännöllinen liikunta parantaa unen laatua

Säännöllisen liikunnan on osoitettu parantavan unen laatua, mikä voi epäsuorasti vähentää yöllistä kylmähikoilua. Tavoittele vähintään 150 minuuttia kohtalaisen intensiivistä aerobista liikuntaa ja voimaharjoittelua kahtena tai useampana päivänä viikossa unen laadun parantamiseksi, mikä voi epäsuorasti auttaa vähentämään yöllistä kylmähikoilua; vältä kuitenkin liikuntaa liian lähellä nukkumaanmenoaikaa, sillä se voi tilapäisesti nostaa kehon sisälämpötilaa ja vaikeuttaa nukahtamista. Liikuntaa ei kannata harrastaa liian lähellä nukkumaanmenoaikaa, sillä se voi nostaa sisälämpötilaa ja vaikeuttaa nukahtamista.

Elämäntapamuutosten tekeminen yöllisen kylmän hikoilun vähentämiseksi voi olla tehokas tapa vähentää näiden jaksojen vakavuutta ja esiintymistiheyttä. Jos yöllinen hikoilu jatkuu tai siihen liittyy kuumetta, on hakeuduttava viipymättä lääkäriin.

Milloin hakeutua lääkärin hoitoon yöhikoilun vuoksi?

Useimmissa tapauksissa yöhikoilu tai kylmähikoilu ei ole vaarallista. Jos oireet kuitenkin jatkuvat, vaikka olet muuttanut nukkumisympäristöäsi ja elintapojasi, on tärkeää kääntyä lääkärin puoleen. On olennaista sulkea pois mahdolliset taustalla olevat sairaudet, jotka saattavat aiheuttaa näitä yöllisiä hikoiluja. Joissain tapauksissa välittömään lääkärinhoitoon hakeutuminen on välttämätöntä.

Jatkuva yöhikoilu

Jos yöhikoilu jatkuu, vaikka olet käyttänyt kotikonsteja ja mukauttanut nukkumisympäristöäsi, saattaa olla aika käydä terveydenhuollon ammattilaisen luona. Jatkuva kylmähikoilu voi viitata taustalla olevaan terveysongelmaan, kuten uniapneaan, hormonaaliseen epätasapainoon, kuten vaihdevuosiin liittyviin kuumia aaltoja aiheuttaviin kuumia aaltoja aiheuttaviin aaltoihin, tai infektioihin, kuten tuberkuloosiin.

Korkea kuume ja pitkittynyt kesto

Kylmä hikoilu ja korkea kuume ovat toinen syy hakeutua nopeasti lääkäriin. Jos ruumiinlämpösi nousee vähintään 39,4 celsiusasteeseen (103 celsiusastetta) tai kestää yli kolme päivää ilman paranemista, vaikka otat reseptivapaita kuumetta alentavia lääkkeitä, kuten parasetamolia tai ibuprofeenia, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

 • Selittämätön painonpudotus: Merkittävä painonpudotus ilman, että yrität, voi myös oikeuttaa lääkäriin menon, koska se voi olla merkki diagnosoimattomasta sairaudesta, joka aiheuttaa yöhikoilua.
 • Vakavien oireiden äkillinen alkaminen: Älä epäröi hakeutua ensiapuun, sillä nämä voivat olla merkkejä vakavasta lääketieteellisestä ongelmasta.
 • Oireiden paheneminen: Jos yöllinen kylmähikoilu pahenee tai yleistyy, on tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen asianmukaista arviointia ja hoitoa varten.

Lääkärisi voi ehdottaa diagnostisia testejä, kuten verikokeita tai kuvantamistutkimuksia, joiden avulla voidaan selvittää jatkuvan kylmän hikoilun syy. Tuloksista riippuen hän voi ehdottaa sopivia hoitoja, kuten lääkityksen muuttamista, hormonikorvaushoitoa vaihdevuosiin liittyvien kuumien aaltojen hoitoon tai elämäntapamuutoksia, joilla pyritään parantamaan vuorokausirytmiä.

Muista, että varhainen puuttuminen on avainasemassa, kun pyritään puuttumaan yölliseen hikoiluun vaikuttaviin terveysongelmiin. Hakeutumalla ajoissa lääkäriin ja noudattamalla suositeltuja hoitoja voit vähentää merkittävästi yöllistä kylmähikoilua ja parantaa unen yleistä laatua.

On tärkeää hakeutua lääkäriin, jos yöhikoilu on jatkuvaa, siihen liittyy korkea kuume tai se kestää pitkään. Yöllisen kylmän hikoilun jatkokäsittelyä voidaan edistää kehon lämpötilan säätelyssä hoitamalla perussairauksia ja käyttämällä sopivia tuotteita.

Kylmähikoilua yöllä aiheuttavien sairauksien käsittelyyn puuttuminen

Jos kärsit yöllisestä kylmähikoilusta, on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset sairaudet, jotka voivat vaikuttaa näihin oireisiin. Kun puutut yöllisten hikoilukohtausten perimmäiseen syyhyn, voit tehokkaasti hallita ja vähentää niiden esiintymistä.

Hyperhidroosin hallinta sopivilla tuotteilla

Hyperhidroosi eli liiallinen hikoilu on sairaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Jos tämä on syynä yölliseen kylmähikoiluun, investoimalla laadukkaisiin antiperspirantteihin, jotka on suunniteltu erityisesti hyperhidroosiin, voit hallita hikituotantoa ja lievittää unen aikana esiintyvää epämukavuutta. Reseptivapaita vaihtoehtoja ovat alumiinikloridipohjaiset tuotteet, kuten Certain Dri, tai reseptilääkkeet, kuten Drysol. Konsultoi ihotautilääkäriä saadaksesi henkilökohtaisia suosituksia erityistarpeidesi perusteella.

Sopivien jalkineiden valitseminen lämpötilan säätelyn parantamiseksi

Jalkineiden valinta voi myös vaikuttaa kehon lämpötilan säätelyyn unen aikana. Raskaiden kenkien ja tiukkojen sukkien käyttö sitoo lämpöä jalkojen ympärille, mikä nostaa kehon lämpötilaa nukkuessa ja voi aiheuttaa kylmähikoilua. Valitse hengittäviä materiaaleja, kuten puuvillaa tai kosteutta siirtäviä kankaita, kun valitset nukkumaanmenoon sopivia sukkia ja tossuja.

 • Vältä paksuja villasukkia, joilla on taipumus sitoa lämpöä.
 • Valitse kevyet tossut, jotka on valmistettu luonnonkuiduista, kuten puuvillasta tai bambusta, eikä synteettisistä materiaaleista, jotka ovat alttiita ylikuumenemiselle.
 • Harkitse erityisten jäähdytyssukkien käyttöä, jotka on suunniteltu säätelemään jalkojen lämpötilaa ja vähentämään hikoilua.

Uniapnean hoitaminen parantaa yöajan mukavuutta

Uniapnea on yleinen unihäiriö, jossa hengitys pysähtyy unen aikana, mikä usein johtaa yöllä liialliseen hikoiluun. Jos uskot, että uniapnea voi aiheuttaa yöllistä hikoiluasi, keskustele lääkärin kanssa, joka voi ehdottaa hoitoja, kuten CPAP-hoitoa tai muutoksia, kuten laihduttamista ja tupakoinnin lopettamista.

Hormonaalisen epätasapainon ja kuumien aaltojen käsitteleminen

Hormonaalinen epätasapaino, erityisesti vaihdevuosien tai tiettyjen lääketieteellisten hoitojen aikana, voi aiheuttaa kuumia aaltoja, jotka ilmenevät äkillisinä lämmön tunteina, joita seuraa kylmä hiki. Näiden oireiden hallitsemiseksi:

 1. Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jotta voit tutkia mahdollisuutta käyttää HRT-hoitoa tai muita vaihtoehtoja hormonaaliseen epätasapainoon liittyvien kuumien aaltojen hallitsemiseksi.
 2. Ota päivittäiseen rutiiniin mukaan luonnollisia korjaustoimenpiteitä, kuten musta cohosh, soijatuotteet tai E-vitamiinilisät, neuvoteltuasi ensin lääkärin kanssa.
 3. Pidä yllä terveellistä ruokavaliota, jossa on runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa ja vähärasvaisia proteiineja, ja vältä mausteisia ruokia ja kofeiinia, jotka voivat laukaista kuumia aaltoja.

Kun puututaan yöllisen kylmän hikoilun taustalla oleviin syihin kohdennetuilla toimenpiteillä, kuten hyperhidroosin oireiden hallinnalla tai uniapnean hoidolla, voit tehokkaasti parantaa yleistä mukavuutta levollisten uniaikojen aikana. Tämä johtaa viime kädessä parempiin terveystuloksiin pitkällä aikavälillä, mikä takaa rauhallisemmat yöt ilman häiritseviä jaksoja, jotka voivat häiritä laadukasta nukkumista.

Usein kysytyt kysymykset yölliseen kylmähikoiluun liittyen

Mitä yöllinen kylmähikoilu ilmaisee?

Yöllinen kylmähikoilu voi johtua useista eri tekijöistä, kuten ahdistuksesta, alkoholinkäytöstä, mausteisista ruoista tai tietyistä lääkkeistä. Ne voivat myös viitata taustalla oleviin terveystiloihin, kuten HIV/AIDSiin tai autonomisen hermoston häiriöihin. On tärkeää seurata näiden jaksojen esiintymistiheyttä ja vakavuutta, jotta voidaan määrittää, tarvitaanko lääkärinhoitoa.

Mitä tarkoittaa kylmään hikeen herääminen?

Herääminen kylmään hikeen voi tarkoittaa, että kehosi yrittää säädellä lämpötilaansa ulkoisten tekijöiden, kuten huoneen lämpötilan tai vuodevaatteiden materiaalien, vuoksi. Se voi kuitenkin viitata myös taustalla olevaan terveysongelmaan tai lääkityksen sivuvaikutukseen. Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos sinulla on jatkuvaa yöllistä hikoilua.

Onko yöhikoilu flunssan oire?

Yöhikoilu ei tyypillisesti liity flunssaan, mutta sitä voi esiintyä kuumeisten sairauksien aikana, kun keho yrittää viilentyä kuumeen laskun jälkeen. Jos epäilet, että yöhikoilusi liittyy sairauteen eikä ympäristötekijöihin, ota yhteys lääkäriin asianmukaisen diagnoosin ja hoitovaihtoehtojen saamiseksi.

Miksi yöhikoilu on punainen lippu?

Yöhikoilua voidaan pitää punaisena lippuna, koska se voi olla merkki taustalla olevasta sairaudesta, joka vaatii huomiota. Jatkuvat hikoilukohtaukset, joihin liittyy muita oireita, kuten laihtumista, väsymystä, kuumetta tai imusolmukkeiden turpoamista, on syytä ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaisiin asianmukaista arviointia ja toimenpiteitä varten. [lähde]

Päätelmä

Yhteenvetona voidaan todeta, että yöllinen kylmähikoilu voi johtua monista eri tekijöistä, kuten alkoholin käytöstä, mausteisten ruokien nauttimisesta, ahdistuneisuudesta ja tietyistä lääkkeistä. Terveydentilat, kuten HIV/AIDS ja autonomisen hermoston häiriöt, voivat myös edistää yöllistä hikoilua. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla näitä jaksoja voidaan ehkäistä, kuten säätämällä makuuhuoneen lämpötilaa, pukeutumalla kevyesti hengittäviin pyjamiin ja käyttämällä tuulettimia tai ilmastointilaitteita.

Jos sinulla on jatkuvaa yöhikoilua tai kuumetta, on tärkeää hakeutua lääkäriin. Kylmän hikoilun hallinta olemassa olevien sairauksien yhteydessä voi edellyttää hyperhidroosiin liittyvien oireiden hoitoa tai sopivien jalkineiden valintaa lämpötilan säätelyn parantamiseksi.Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku